COMUNICATE DE PRESA

WATFORD INSURANCE COMPANY EUROPE LIMITED anunță
PLANURI PENTRU ROMÂNIA

06.12.2017

GIBRALTAR, 5 decembrie 2017 – Watford Insurance Europe Europe Limited (Watford Insurance) a anunțat astazi ca a depus la Comisia de Servicii Financiare din Gibraltar o cerere de aprobare pentru infiintarea unei sucursale in vederea lansarii operațiunilor de asigurare în România.

Watford Insurance, cu sediul în Gibraltar, are un rating “A-” (excelent) acordat de catre A.M. BEST si functionează in Uniunea Europeana si în Marea Britanie din anul 2015.

Watford Insurance este o subsidiara deținuta in totalitate de Watford Re Ltd., reasigurator cu sediul in Bermuda, avand un capital de 1.2 miliarde USD la data de 30 septembrie 2017.

Watford Insurance si filialele sale au contract strategic de management al subscrierilor cu subsidiarele companiei Arch Capital Group Ltd. (Arch). Arch ofera asigurari și reasigurari la nivel mondial prin intermediul subsidiarelor pe care le detine.

Watford Insurance se va angaja impreuna cu compania locală de servicii INTARO Insurance Services S.A., sa furnizeze toate serviciile de management pentru operatiunile desfasurate in Romania ale Watford Insurance.

In urma aprobarii autoritatii de reglementare, operatiunile din Romania intentioneaza sa se concentreze asupra vanzării RCA si a produselor auxiliare, dar pot fi oferite si alte produse de retail, cum ar fi asigurarile pentru proprietati rezidetțiale.

Decizia de a extinde activitatea Watford Insurance pe piata romaneasca a fost luata dupa o evaluare completa a pietei romanesti de asigurari auto în ceea ce priveste mediul de afaceri, precum si cadrul legal si de reglementare a pietei. Inființarea de catre Watford Insurance a unei sucursale locale în Romania este supusa aprobarilor autoritatilor de reglementare din Gibraltar si Romania.

###

Contact:
media@watford.ro

APARITII IN MEDIA

KIT DE PRESA

Date inregistrare

Watford Insurance Company Europe – Sucursala Bucuresti

J40/21073/28.12.2017 CUI 38642415

Bucuresti, Sectorul 1, Bulevardul Ion Ionescu de la Brad, Nr. 1A, Etaj II, cod 013811

Tel 0374 016 016

Societatea mama: Watford Insurance Company Europe Limited

Sediul social: PO Box 1338 First Floor Grand Ocean Plaza, Ocean Village, Gibraltar

Autorizata si inregistrata sub numarul 112869 la Gibraltar Financial Services Commission http://www.fsc.gi/